Pozdravljeni, moje ime je Anja Kragelj. Svoje visokošolsko izobraževanje sem pričela na Oddelku za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer sem ob zaključku študija prejela strokovni naslov Univerzitetna diplomirana pedagoginja (univ. dipl. ped.). Želja po boljšem poznavanju različnih barv in raznih odtenkov pisanega in bogatega notranjega sveta človeške duše me je kasneje popeljala do pričetka študijske poti na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju in v Ljubljani, kjer se je pričelo moje strokovno izobraževanje s področja psihoterapije. Zaključila sem prvo stopnjo fakultetnega študija Psihoterapevtske znanosti in pridobila naziv Bakkalaurea psihoterapevtske znanosti (BA pth.) ter specializantka psihoanalitične psihoterapije pod supervizijo.

Med opravljanjem specialističnega študija psihoanalitične psihoterapije sem opravila tudi učno analizo, to je lastno izkušnjo psihoterapevtske obravnave, ki predstavlja pomemben del usposabljanja bodočega psihoterapevta. Skozi omenjeno osebno izkušnjo sem spoznala, kako je biti nekdo, ki obišče psihoterapevta in kako pomembno je varno ter zaupno zavetje psihoterapevtske sobe. V takem vzdušju lažje naredimo tisti pogumen korak in pričnemo stopati po poti samospoznavanja. Želim si, da bi bil kakovostne in strokovne obravnave deležen vsak, ki me obišče v terapevtskem prostoru.

Ob vsaki priložnosti se lahko nekaj novega naučimo, zato se redno udeležujem raznih strokovnih srečanj, kjer nadgrajujem svoje znanje. Redno se udeležujem tudi supervizijskih srečanj pri izkušenem psihoterapevtu.

Delujem pod okriljem Centra za osebnostni razvoj in psihoterapijo (CORP).

Sem članica Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov – Slovenija (EZPPS).

Pri svojem delu sledim etičnim standardom Evropske zveze za psihoterapijo.